Nodo50, contrainformación en red. Servidor Alternativo.

Onze de Setembre: Què hem de fer a la Via Lliure? Manual d’instruccions

Jueves 10 de septiembre de 2015. Nodo50 | Descargar artículo en PDF

Fuente: En Toni Albà, la Lloll i el directe.cat t’expliquem com funcionarà la Via Lliure 2015

Només falten dos dies per omplir la Meridiana. L’Onze de Setembre d’aquest any els catalans i catalanes tornarem a aconseguir una de les mobilitzacions més grans que s’han fet mai a Europa per fer-nos sentir a tot el món i explicar que volem viure en llibertat.

I ho farem, una altra vegada, d’una manera cívica, festiva, familiar i original. Però saps que has de fer aquest any? Saps com funcionarà l’onada dels punters? I el mosaic final? T’ho expliquem pas per pas al directe.cat

La imatge: Un país que s’omple de colors

D’aquí dos dies omplirem els 5,2km de recorregut per enviar al una onada de colors imparable, que avança recollint els anhels de tothom cap al Parlament de Catalunya. Per fer aquesta imatge formarem un immens mosaic blanc, per això haurem d’anar tots amb samarreta blanca. I tot seguit, dotarem de color el mosaic blanc; representant país nou que hem de construir entre tots a partir del 27S, per fer-ho hauràs de portar el punter del color de l’eix del teu tram (si no tens punter, més avall t’expliquem com aconseguir-lo o fer-lo).

Quan hem de ser a lloc?

Cal que tothom sigui al seu tram amb antelació, a partir de les 15 es tallarà la circulació i és un bon moment per començar a agafar posicions. L’organització demana que estiguem tots a lloc a les 16h. A les 17:14 comença tot i durarà ben bé una hora i mitja més o menys

Què farem? La onada de colors que arriba al Parlament i el gigamosaic

A les 17:14 començarà l’onada que ha de dur tots els eixos del nou país al Parlament de Catalunya. Per fer-la seguirem diversos passos:

Posa’t al teu lloc, amb la samarreta blanca i el punter (o cartolina) del teu color

Un cop siguem tots a la via, deixarem un passadís central perquè pugui passar el punter gegant

Quan el punter gegant passi pel teu costat, has d’aixecar el teu punter de forma horitzontal i apuntant al Parlament. Mantén-lo aixecat fins que el punter gegant hagi passat i el passadís central es vagi tancant

Un cop fet això, no marxis! És molt important que no et moguis de teu lloc fins a sentir l’avís per fer el mosaic final

Un cop el punter gegant arribi al Parlament, s’avisarà per megafonia perquè tots alcem els nostres punters i fem el gigamosaic final.

En aquest vídeo en Toni Albà i la Lloll Bertran t’expliquen tots aquests passos

Com puc aconseguir un punter per l’11S?

- Amb el pack de la Via. A més de la samarreta de la Diada, tindràs un punter genèric perquè el puguis pintar amb el color del teu eix.
- Als actes nacionals de la campanya d’estiu. A cadascun d’ells es repartiran punters del color de l’eix en què es basa l’acte. (Consulta el calendari)
- A la Via Lliure, centenars de voluntaris en repartiran a totes aquelles persones que no n’hagin pogut aconseguir un abans de la Diada.

Vull fer el meu propi punter. Com ho haig de fer?

Si encara no tens el teu punter també pots fer-te’l a casa teva del color de l’eix al qual estàs inscrit. Agafa una cartolina i la retalles amb aquestes mides mínimes: 51x46 cm. Pinta un dels cantons del punter del color assignat al teu tram, segons aquesta guia. També pots portar la cartolina sense retallar-la. El que és veritablement important és que portis el color correcte per poder fer el gigamosaic

Versión PDF: Descargar artículo en PDF | Enlace permanente: info.nodo50.org/5582